Ergonomisch werken

De term ergonomie worden gebruikt om het ontwerp van een werkstation aan te passen aan de mogelijkheden en beperkingen van een werknemer in een kantoor. Het belangrijkste doel van ergonomisch werken is een comfortabele werkomgeving te bieden voor hoge prestaties en efficiëntie op het werk zonder lichamelijk uit te putten . Dit kan helpen vermoeidheid en ongemak tijdens het werk te verminderen, waardoor u veel productiever wordt op uw werkplek. Met een paar simpele richtlijnen, kan een werkplek op ergonomisch gebied aanzienlijk verbeterd worden.

De werkhouding

Als eerste wordt gedacht aan een goede werkhouding. De zit- en staanhouding kan een prioriteit voor ergonomie zijn op kantoor of in een bedrijf of fabriek. Dit betekent niet alleen een ontspannen houding voor zitten of staan, maar ook een goede neutrale lichaamspositie met minder gespannen houdingen of bewegingen om uit te reiken naar taken met armen en polsen.

Het juiste materiaal

Ten tweede kan werken voor lange uren een goede verstelbare stoelen en bureaus vereisen. Dit betekent dat een bedrijf kwalitatief hoogwaardige verstelbare stoelen, meubels en apparatuur voor hun werknemers moet aanschaffen. Hoe meer posities een stoel en een bureau kunnen worden aangepast, hoe meer ze kunnen worden aangepast aan het individu dat ze gebruikt.

Display, toetsenbord en muis

U kunt denken aan de juiste hoogte en afstand van de display als de derde richtlijn voor een goede ergonomie, vooral de monitors en andere weergaveapparaten moeten op ooghoogte worden geplaatst met de persoon die ze gebruikt. Dit vermindert spanning in de nek en het loensen van de ogen. De juiste configuratie van het toetsenbord en de muis is net zo belangrijk als de houding als het gaat om de neutrale lichaamspositie voor de handen. En flexibiliteit is de sleutel om dit te verbeteren.

Schadelijke bewegingen

De instelling om herhalende bewegingen te verminderen kan helpen om musculoskeletale aandoeningen te voorkomen. Het continu herhalen van dezelfde beweging veroorzaakt stress en uiteindelijk kan het tot letsel leiden. De enige manier om dit te vermijden is om taken fundamenteel te veranderen of om periodiek de neutrale positionering die werknemers gebruiken te veranderen.

Regelmatig bewegen

Onder ergonomisch werken valt ook opstaan en bewegen. Dit kan een keer per uur gedaan worden en het duurt slechts enkele minuten om door de hal te lopen, een drankje te nemen en uit het raam te kijken, alles wat werknemers uit hun stoel haalt. En met veel andere toegepaste principes kunt u een gezonde en productieve werkomgeving creëren