Pijnloos leven met producten van Podobrace

Het begon met een plotselinge stekende pijn in m’n rechter pols, die ik eerst nog relateerde aan het constant optillen van mijn kleindochter Naomi van twee. Ik slikte op zulke momenten een pijnstiller, waarna ik mijn dagelijkse werkzaamheden weer oppakte. Toen haar ouders terug waren van hun vakantie en ik dus niet meer hoefde op te letten op Naomi, leek het gedurende een paar dagen alsof daarmee ook m’n klachten waren verdwenen. Wat kwam ik bedrogen uit.

Op een zondagochtend was ik net klaar met het invoeren van wat tekst voor m’n man André , toen de pijn in alle hevigheid terugkeerde. Dit keer voelde ik het over m’n hele arm tot aan m’n nekspieren toe. Bang dat er iets ernstig mis met me was, maakte ik een afspraak met de wachtdokter. Na m’n klachten te hebben aangehoord, wist hij me vrijwel meteen te zeggen dat ik last had van Repetitive Strain Injury (RSI ) oftewel een muisarm. Hij schreef me andere pijnstillers voor en raadde me tevens aan m’n arm minder te belasten.

Dat was natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Mijn schoondochter Linda, stuurde ons de link van Podobrace toe, een bedrijf dat zich al langer dan 35 jaar richt, op het tegen een betaalbare prijs op de markt brengen van braces en andere medische Hulpmiddelen van de beste kwaliteit. Linda had voor dat ze op vakantie gingen nog:

 • een nieuwe rollator;
 • voor haar slecht ter been zijnde vader;
 • andere inlegzolen voor m’n zoon die platvoeten heeft en
  compressiekousen;
 • voor zwangere vrouwen die ze zelf nodig had.

via deze website besteld en binnen 24 uur ontvangen. Aan hun advies over ergonomisch werken , had ik naar haar mening veel.

Dezelfde avond bekeken André en ik de diverse aanbiedingen op de website. We waren het gauw met elkaar eens dat ik een nieuwe bureaustoel nodig had en onze keuze viel vrijwel gelijk op een luxe uitvoering met verstelbare hoofdsteun.
Bij de ergonomische ondersteuningsmiddelen vielen we beide als een blok meteen voor het Ergolution ergonomisch polssteun pakket. Deze bestond uit een ergonomische polssteun voor m’n toetsenbord en een ergonomische muismat.

Nadat we onze bestelling geplaatst hadden, keken we nog even naar het verdere assortiment van deze onderneming die bestaat uit:

 • Braces: die steun geven aan knieën, enkels, rug, nek en schouders en in geval van pijn deze helpen te verzachten;
 • Hulpmiddelen gericht op het ondersteunen van ons ouder wordend lichaam (of in geval van een lichamelijke beperking), bij het verrichten van onze dagelijkse bezigheden.
  sportbescherming, sporttape en bandages;
 • Teencorrectoren van het merk Hallux Valgus
 • Beschermende sportkleding.

We besloten op de valreep om ook een douchehulp ( looprek voor in de badkamer ), bij onze bestelling te plaatsen.

Binnen 24 uur vond de levering en afhandeling van onze bestelling plaatst. Naar mate de tijd vorderde werden m’n RSI klachten door het gebruik van mijn ergonomische muismat en pols ondersteuning minder, totdat ze nu voorgoed tot het verleden behoren.
Mocht jij na het lezen van dit artikel advies en hulp nodig hebben bij het uitzoeken van een geschikt ondersteunend product van deze firma, dan kan je ze gerust contacten .
Ik wens je een pijnloos leven toe!